web2.0 symposium

Címkék

2 (1) 2.0 (2) 2008 (1) aktivizmus (1) api (1) a lista (1) backchannel (4) bako zsolt (2) balázs (1) barcamp (2) befektetés (2) beköszönő (1) berényi konrád (1) bertalan (1) besélgetés (1) bevezető (3) biznisz (2) blog (3) bloggerek (3) bodó (1) bodó balázs (2) bodo balazs (1) bojtár b endre (1) búcsú (1) cc (1) chris mattheisen (1) civil (1) civil kezdeményezések (1) crystalsearch (1) csütörtök (1) definíció (1) doranksy (1) doransky (1) drajko laszlo (2) econet.hu (1) előadás (8) értékelés (1) ervin (1) facebook (1) fejlesztői szemlélet (1) fotos (1) freemail (1) freemail2.0 (1) geritwo (1) gervai péter (1) györgy (4) györgy péter (2) hammer ferenc (1) hotspot (1) ibm (1) index (2) infóhippiség (1) ing (1) innováció (1) interju (1) interjúk (1) internet (2) intranet (1) irc (3) iwiw (7) jaksity (1) jános (3) kaizer gabor (2) kávé (1) kelemen gábor (1) kerekasztal (1) keszthelyi andrás (1) kispad (1) kiszeltünde (1) konferencia (7) konferencia2.0 (1) korpöret (1) kóstoló (1) közönség (2) közösség (1) legjobb (1) legnézettebb (1) lemaradas (2) lemaradás (1) leszámolás (1) lowtech (1) magyar (1) magyar telekom (1) média2.0 (1) mediq (2) mesap (1) mesko (1) microsoft (4) nagyok (1) ncurse (1) neten (1) netszemle (4) nyírő andrás (1) origo (2) orvosblog (1) orvosok (1) pénzügy (1) piac (2) pohly ferenc (1) polblog (1) pollner (1) prblog (1) program (1) reklám (1) sajtó (2) sanoma (4) simó györgy (5) startup (1) startupverseny (2) symposium (8) szabó (3) t (3) tanácsadás (1) társadalom (1) történet (1) tótmátyás tibor (1) twitter (2) t online (1) újságírás (1) üzleti blogolás (1) vágó istván (1) vállalkozás (2) vélemények (1) videa (1) video (1) videoblog (1) videóinterjú (1) vistalaptop (1) vita (4) web (2) web2 (11) web2.0symp (1) web22 (1) web22symp (6) web2symp (16) webkettő (11) webkettő definíció (2) weyer balázs (1) widget (1) wifi (1) wikipédia (1) wikipedia (2) winkler (3) winkler jános (1) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Friss topikok

Innováció és buzzworditis

2007.03.01. 15:56 Gazs

Multinacionális nagyvállalatok és az innováció a magyar tartalomiparban- Schönléber Zoltán (RTL Klub), Simó György (T-Online), Vityi Péter (Microsoft Magyarország) – Moderátor: Pintér Róbert (ITTK)

Ez az a pont, ahol a hátsó sorban helyet foglaló bloggertársadalom feladja és visszavonul a 'magánsympóziumára' az IRC-s backchannelre. Nem sok maradt meg az előadásból, mindenesetre megtudtuk, hogy a magyar bloggereket nem akarja a Microsoft lekenyerezni ingyenlaptoppal, max shareware Vista-DVD-vel (apropó, kéri valaki az én példányomat?) Na meg kiderült, hogy ki a felelős a Kiszel Tündés videóklipért: az RTL Klub afféle felderítő akció keretében rakta ki a netre, hogy nulla promócióval mekkorát lehet ütni. Elég nagyot, a magyar internetezőknek maradandó szellemi károsodást okoztak ezzel. Köszönjük.

A magyar innovációval kapcsolatban a résztvevők nagyjából megegyeztek abban, hogy nem igazán van ilyen (ha meg van, akkor megveszik a nagyok)

(Közben a kávészünetben megint az UPC vetít a Videogizmo legjavából és a relatív sok saját, viszonylag kicsi máshonnan átvett kisfilm között (egyiknek végén PORKOLT.COM felirat látható, de többet láthattunk már máshol is) megint levetül az enyém is. Total media dominance, here I come! Na meg mutatnak egy disznóvágást is, with all the gory parts. Köszönjük a részletes bemutatását ennek az érdekes témának.)

4 komment

Címkék: innováció web22symp kiszeltünde vistalaptop

A bejegyzés trackback címe:

https://web2symp.blog.hu/api/trackback/id/tr7041562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tompata 2007.03.01. 20:40:16

árulja el nekem valaki, hogy ebben mi volt a web2-es vonatkozás, és hogy miért nem tartanak az ilyen beszélgetések előtt a moderátoroknak egy kis eligazítást (félreértés elkerülése végett: abszolút javító szándékkal, hogy érdekes legyen a beszélgetés)

Robesz · http://www.infotars.blogter.hu 2007.03.01. 22:30:35

Én lennék az átkozott moderátor. Elhiszem, hogy ha ennyi blogger nem tudta követni, akkor gond lehetett, bár ismerem a laptop csábítását is, hogy ha valami nem köt le igazán, akkor majd leköt a gép.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy egy ilyen eligazításon minek kellene elhangoznia - merthogy úgy tűnik, mintha a moderátor kérdésein múlna minden. Szóval mik lettek volna a jó kérdések?
Amúgy egy ilyen címben szerintetek miről szólna a webkettő? "Multinacionális nagyvállalatok és az innováció a magyar tartalomiparban". Szóval első körben próbáltam azzal a témával foglalkozni, ami a címben szerepelt, volt szó (a nem igazán létező) innovációról, aztán webkettőről is (látták-e hogy jön, merre mennek tovább, milyen stratégiát követnek). Ha nem a témákkal volt gond, akkor esetleg a moderálási stílussal - minden kritikát szívesen fogadok, mivel időnként szoktam moderálni, van miért fejlődni.
Lett volna e-mail egyeztetés is a résztvevőkkel, hogy milyen izgalmakkal szeretnének foglalkozni - csakhogy nem érkezett reakció az e-mailre. Kérdéseket is gyűjtöttem reggel és az ebédszünetben - szóval nem csak saját kútfőből dolgoztam.
Na mindegy, sajnálom, ha csalódást okoztam, nem szeretek szarul szerepelni.

sdw · http://shadowrider.wordpress.com 2007.03.02. 15:23:45

a backchannel valóban sokszor izgalmasabbnak bizonyult, mint a színpad - hiába, a részvétel és az azonnali reakció lehetősége mégiscsak csábító. ennél a beszélgetésnél szerintem kevésbé a moderátorral volt a gond, mint a beszélgető"társakkal" (úgy valóban nem könnyű felkészülni, ha nem reagálnak az előzetes kérdésekre...), ill. - és ez alapvetően igaz az egész rendezvényre- az egész elrendezéssel. alapvető ellentmondást vélek felfedezni a pulpitusról osztjuk az észt a _hallgatóságnak_ és a web2, mint attitűd között.

FeGa · http://www.almalap.hu 2007.03.02. 15:35:23

Outsiderként úgy gondolom, hogy ha valaki elvállalja egy konferencia 2 (de lehet, hogy 3) szponzorának vezetőivel egy kerekasztal beszélgetést, annak tudnia kell, hogy mit fog kapni - amit kaptunk. Én az infinit alapján sokkal többet reméltem :(
süti beállítások módosítása