web2.0 symposium

Címkék

2 (1) 2.0 (2) 2008 (1) aktivizmus (1) api (1) a lista (1) backchannel (4) bako zsolt (2) balázs (1) barcamp (2) befektetés (2) beköszönő (1) berényi konrád (1) bertalan (1) besélgetés (1) bevezető (3) biznisz (2) blog (3) bloggerek (3) bodó (1) bodó balázs (2) bodo balazs (1) bojtár b endre (1) búcsú (1) cc (1) chris mattheisen (1) civil (1) civil kezdeményezések (1) crystalsearch (1) csütörtök (1) definíció (1) doranksy (1) doransky (1) drajko laszlo (2) econet.hu (1) előadás (8) értékelés (1) ervin (1) facebook (1) fejlesztői szemlélet (1) fotos (1) freemail (1) freemail2.0 (1) geritwo (1) gervai péter (1) györgy (4) györgy péter (2) hammer ferenc (1) hotspot (1) ibm (1) index (2) infóhippiség (1) ing (1) innováció (1) interju (1) interjúk (1) internet (2) intranet (1) irc (3) iwiw (7) jaksity (1) jános (3) kaizer gabor (2) kávé (1) kelemen gábor (1) kerekasztal (1) keszthelyi andrás (1) kispad (1) kiszeltünde (1) konferencia (7) konferencia2.0 (1) korpöret (1) kóstoló (1) közönség (2) közösség (1) legjobb (1) legnézettebb (1) lemaradas (2) lemaradás (1) leszámolás (1) lowtech (1) magyar (1) magyar telekom (1) média2.0 (1) mediq (2) mesap (1) mesko (1) microsoft (4) nagyok (1) ncurse (1) neten (1) netszemle (4) nyírő andrás (1) origo (2) orvosblog (1) orvosok (1) pénzügy (1) piac (2) pohly ferenc (1) polblog (1) pollner (1) prblog (1) program (1) reklám (1) sajtó (2) sanoma (4) simó györgy (5) startup (1) startupverseny (2) symposium (8) szabó (3) t (3) tanácsadás (1) társadalom (1) történet (1) tótmátyás tibor (1) twitter (2) t online (1) újságírás (1) üzleti blogolás (1) vágó istván (1) vállalkozás (2) vélemények (1) videa (1) video (1) videoblog (1) videóinterjú (1) vistalaptop (1) vita (4) web (2) web2 (11) web2.0symp (1) web22 (1) web22symp (6) web2symp (16) webkettő (11) webkettő definíció (2) weyer balázs (1) widget (1) wifi (1) wikipédia (1) wikipedia (2) winkler (3) winkler jános (1) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Friss topikok

A Startupverseny döntősei

2011.03.26. 15:02 nikita

Kiválasztottuk a beérkezett pályázatokból a hét általunk ítélt legjobbat, akik bekerültek a Budapest Bank Startupverseny döntősei közé.

Íme az eredmény

A Dragontape egy webes alkalmazás, amelynek segítségével a felhasználók percek alatt tudnak a kedvenc videóikból egy egybefűggő műsort készíteni és megosztani a barátaikkal (összejöveteleken, bulikon illetve a közösségi hálókon egyaránt). A megváltozott médiafogyasztási szokásokhoz jobban alkalmazkodó felhasználói felületre és élményre koncentrálva, a vállalkozás célja az, hogy a következő néhány év legmeghatározóbb internetezési formáját, a videózást tegye a mainál könnyebben kezelhetővé és jobban fogyaszthatóvá, és hogy a nemzetközi online videó piac meghatározó szereplőjévé váljon.

A Foglaljorvost.hu, az online idôpont-elôjegyzési rendszer orvosokhoz, 2011 januárjában indult. A felhasználók szakterület, területi elhelyezkedés és páciens-visszajelzések alapján választhatnak a regisztrált magánorvosok közül, és hozzájuk azonnal idôpontot is foglalhatnak a rendszer által felkínált lehetőségekből válogatva

Holvegyekautot.hu -  Az autóvásárlók szeretnek alkudni, mielőtt döntenének. Megfogalmazzák igényüket, majd elmennek egy-két közeli kereskedésbe feltérképezni, hogy ki ad nagyobb árengedményt, kedvezőbb hitelt, valamilyen extrát. De vajon mennyi kereskedés értesül egy adott igényről? És hogyan tudna a potenciális vevő minden kereskedéssel egyszerre kommunikálni? Mi azt mondjuk: bármelyik kereskedésnél közelebb van a vevő számítógépe, ezen és az interneten keresztül jusson el gyakorlatilag bármelyik kereskedésbe, kaphasson mindenkitől ajánlatot, alkudhasson egyszerre minden kereskedővel, hogy megtalálja a számára valóban legjobb megoldást, és az eladók is megtalálhassák őt, a vevőt.

Az ingyenhivo internetes zöld szám. Bármely weboldalba betehető link, amellyel a látogató, közvetlenül a böngészőből, egyetlen kattintással, ingyen tud élő, telefonos segítséget kérni. A hagyományos zöld számhoz képest bizonyítottan hatékonyabb és lényegesen olcsóbb. A Skype-hoz képest egyszerűbb, nem igényli semmilyen külső program letöltését, installálását és mikrofon nélkül is működik.

A Ma este Színház! az eladatlan színházi férőhelyeket értékesíti – interneten keresztül, az előadás napján, féláron.

A Noispot egy interaktív háttérzene szolgáltatás, amely lehetővé teszi vendéglátóhelyek számára (bárok, kávézók, éttermek, stb.), hogy a vendégek irányíthassák a zenét a mobiltelefonjukkal, továbbá a zene automatikusan adaptálódik az ő ízlésükhöz. Olyan, mint egy DJ, ami figyeli, hogy mit szeretnének a vendégek, mi illik az adott hely atmoszférájához.

A ProfitInc mesterséges intelligencián alapuló kutatási projektet azért hozták létre informatikusok, pénzügyi elemzők, jövőkutatók, hogy a tőzsdei árfolyamelemzés két nagy iskolája: a technikai elemzés és a fundamentális elemzés feloldhatatlan ellentétére egy intelligens, tanulóképes algoritmus kifejlesztésével szoftveres megoldást találjanak.

5 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://web2symp.blog.hu/api/trackback/id/tr562773287

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: BarCamp 2011.03.30. 2011.03.30. 14:33:32

A BarCamp konferenciát 2009. óta szervezik meg Magyarországon, tavaly először startup versennyel egybekötve. A web2.0 egyik legnagyobb rendezvénye magyar és külföldi előadókkal, idén a Boscolo Hotel New York Palace-ben. Az előadások három teremben zajl...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jobene 2011.03.29. 16:01:10

Érdekes ötletek, de a 7-ből maximum kettőben látom csak azt az üzleti modellt, amire egy ilyen befektető-jellegű megmérettetésen megnyílna a befektetők pénztárcája...
Tegyétek már meg, hogy amikor a végső győzteseket bemutatjátok, akkor a bemutatkozó néhány sorba tegyétek be, hogy a site-nak miből lesz bevétele, éves szinten mennyi, és milyen növekedési pályát gondolt mögé a megalkotója.
Köszi
Üdv
jobene

jobene 2011.03.29. 16:09:33

Jók ezek az ötletek, de a hétből maximum kettő mögé tudok odaképzelni olyan üzleti modellt, amire egy pénzügyi befektető pénztárcája megnyílik.
Eredményhirdetés után a rövid bemutatkozó szövegben szorítsatok légyszi helyet annak is, hogy miből lesz a site-nak bevétele, hány száz millió mondjuk három év múlva, és mi a növekedés motorja...

jobene 2011.03.29. 16:11:53

@jobene: Bocs, hogy 2x írtam tkp. ugyanazt, az első sokáig nem jelent meg nálam, azért ismételtem...

Luigicar 2011.03.30. 10:43:07

Én azt gondolom, hogy a fenti ötletekből kb. 3 eredeti, és előzmény nélküli.

A holvegyekautot.hu modellje már réges-rég működött pl. a Sanoma Vezess.hu oldalán. (és van számos más "ajánlatkérős" oldal is, nem csak autós témában, évek óta) Nekik sem jött be, meg is szűnt. És ennek van oka is. A kereskedők, amikor megpróbálják adott esetben "tendereztetni" őket az ügyfelek, összezárnak. Tehát megy ott is kör email, hogy milyen ajánlatot adjanak. Ennyi. Üzleti értéke nincs az oldalnak, az ötlet pedig minimum ctrl-c.

Foglaljorvost.hu - tegye fel a kezét, aki ha valami baja van, akkor így választana magának orvost. Ez semmi más, mint a tavalyi döntős jószaki orvosi megfelelője. Csak ami működhet egy elromlott mosógép esetén, nem hiszem hogy működik betegség esetén.

ingyenhivo. Itt is az ötletet hiányolom. Ez a rendszer szintén évek óta fut pl. ügyfélchat néven.

Dragontape. Bér nem vagyok jogász, de azért érdekes szerzői jogi kérdéseket vet fel más alkotásainak az átalakítása, azok engedélye nélkül.

Úgy általában az a gondom, hogy nem látom az egyedi és friss ötleteket.
A fentiek többsége már egyszer valakik által létre hozott dolgok fércelései

Szücs József · http://www.bluu.hu 2011.03.30. 17:25:44

Gratulálok a döntősöknek! Mi sajnos nem jutottunk be intelligens user által személyre szabható zenei stílust játszó rádiónkkal: www.szokol.eu

jobene véleményéhez hasonlóan és is kíváncsi vagyok a leírt infókra eredményhirdetéskor.
süti beállítások módosítása