web2.0 symposium

Címkék

2 (1) 2.0 (2) 2008 (1) aktivizmus (1) api (1) a lista (1) backchannel (4) bako zsolt (2) balázs (1) barcamp (2) befektetés (2) beköszönő (1) berényi konrád (1) bertalan (1) besélgetés (1) bevezető (3) biznisz (2) blog (3) bloggerek (3) bodó (1) bodó balázs (2) bodo balazs (1) bojtár b endre (1) búcsú (1) cc (1) chris mattheisen (1) civil (1) civil kezdeményezések (1) crystalsearch (1) csütörtök (1) definíció (1) doranksy (1) doransky (1) drajko laszlo (2) econet.hu (1) előadás (8) értékelés (1) ervin (1) facebook (1) fejlesztői szemlélet (1) fotos (1) freemail (1) freemail2.0 (1) geritwo (1) gervai péter (1) györgy (4) györgy péter (2) hammer ferenc (1) hotspot (1) ibm (1) index (2) infóhippiség (1) ing (1) innováció (1) interju (1) interjúk (1) internet (2) intranet (1) irc (3) iwiw (7) jaksity (1) jános (3) kaizer gabor (2) kávé (1) kelemen gábor (1) kerekasztal (1) keszthelyi andrás (1) kispad (1) kiszeltünde (1) konferencia (7) konferencia2.0 (1) korpöret (1) kóstoló (1) közönség (2) közösség (1) legjobb (1) legnézettebb (1) lemaradas (2) lemaradás (1) leszámolás (1) lowtech (1) magyar (1) magyar telekom (1) média2.0 (1) mediq (2) mesap (1) mesko (1) microsoft (4) nagyok (1) ncurse (1) neten (1) netszemle (4) nyírő andrás (1) origo (2) orvosblog (1) orvosok (1) pénzügy (1) piac (2) pohly ferenc (1) polblog (1) pollner (1) prblog (1) program (1) reklám (1) sajtó (2) sanoma (4) simó györgy (5) startup (1) startupverseny (2) symposium (8) szabó (3) t (3) tanácsadás (1) társadalom (1) történet (1) tótmátyás tibor (1) twitter (2) t online (1) újságírás (1) üzleti blogolás (1) vágó istván (1) vállalkozás (2) vélemények (1) videa (1) video (1) videoblog (1) videóinterjú (1) vistalaptop (1) vita (4) web (2) web2 (11) web2.0symp (1) web22 (1) web22symp (6) web2symp (16) webkettő (11) webkettő definíció (2) weyer balázs (1) widget (1) wifi (1) wikipédia (1) wikipedia (2) winkler (3) winkler jános (1) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Friss topikok

Még négy nap a konferenciáig

2013.04.29. 15:00 nikita

A finisbe értünk. A program immáron végleges. Holnap érkezik Budapestre Gil Penchina. Izgulunk. :-)

Nyolcadik Barcamp Budapest Web 2.0 Symposium csütörtökön az Akvárium Klubban. Sokmindent megért a rendezvény. Az évek alatt az altémáinkból sikeres külön-külön rendezvények jöttek létre. Mobil témában Doransy szervezett Smartmobil konferenciát. SEO témában Bánóczi Úr már harmadik éve rendez Superweek konferenciát. Startup témában ezernyi konferencia született: Hatodik éve a SUU, idén először IVSZ rendezvénye, meetuposok havi minikonferenciái, a Colabsos fiúk rendezvénysorozata, és még megannyi értékes esemény. 

2006-ban a konferenciánk volt Magyarország első web kettes eseménye, 2009-től barcamp jellegre váltottunk, a közösség alakítja a programot és nem mi. 2010-től Budapest Bank Startupverseny esemény jött létre a konferencián belül. Idéntől már angolul prezentálnak a döntősök és a zsűri is nemzetközi lett. A három magyar zsűror mellett Gil Penchina San Franciscóból érkezik, aki anno az eBay alelnöke volt, jelenleg szuper cégek befektetője. (paypal, Linkedin, yelp). Tim Bécsből érkezik, a Pioneers Festival egyik igazgatói posztját tölti be az úr.  

A Budapest Bank felajánlott 8 db belépőjegyet nektek! Ha szeretnétek eljönni, akkor írjátok meg kommentben mi lesz Erdei Zsuzsa (Budapest Bank) előadásának a címe. Az első 8 kommentelő kap jegyet tőlünk térítésmentesen. 

Kérjük, hogy csak olyan személy kommenteljen, aki valóban eljön a konferenciára, hogy ne vegye el másoktól a lehetőséget.

10 komment

Rekordszámú jelentkező és médiatörténeti esemény a VIII. BarCamp Budapest Konferencián

2013.04.25. 10:46 nikita

Magyarország, Budapest – Minden korábbinál több pályázat érkezett a Budapest Bank startup versenyére, amelyet 2013. május 2-án rendeznek az Akvárium Klubban. A döntőben nemzetközi szaktekintélyek előtt versenyeznek a legjobbnak ítélt startup ötletek. Valamint itt prezentál Uj Péter is előszőr a májusban induló 444.hu projektről. 

A magyar digitális innováció erősödését jelzi, hogy minden eddiginél több, összesen 51 pályázat érkezett a Budapest Bank startup versenyére. Az előzsűri hét pályázatot választott ki, amelyek a döntőben nemzetközi és hazai befektetőkből, szakemberekből álló zsűri előtt bizonyíthatnak. A bírálóbizottság elnöke Gil Penchina lesz, aki a startup kockázati befektetések egyik amerikai nagyágyúja, korábban az e-bay alelnöke is volt, emellett jelentős befektetések, a LinkedIn, Yelp, PayPal és számtalan egyéb sikeres szolgáltatás elindítása köthetők a nevéhez.

A minden ízében nemzetközi szintű versenyt a nyolcadik Barcamp Budapest Web 2.0 Symposium keretében rendezik meg. Egy héttel az esemény előtt már több mint kétszázan regisztráltak a rendezvényre, valószínűsíthető tehát, hogy a konferencia is rekordot dönt az idén a látogatók számát illetően.

Az előadás sorozat egyik újabb érdekessége lesz, hogy itt startol el Uj Péter (index.hu volt főszerkesztője) médiavállalkozása is. A 444.hu néven ismert, április 29-től működő internetes újságról és annak részleteiről most tart először hivatalos bemutatót a média világában jól ismert alapító.

A BarCamp Budapest konferencia a plenáris előadásai között szó lesz egyebek mellett arról, hogyan lehet a befektetőket megnyerni egy innovatív ötletnek, mit jelent és milyen kihívásai vannak az innováció legújabb korszakának. A kerekasztal beszélgetéseken a magyar blogszféra helyzetéről és a hazai gyártású digitális tartalmak versenyképességéről vitatkoznak majd a résztvevők.

Szólj hozzá!

BarCamp Budapest Startupverseny döntősei

2013.04.23. 20:17 nikita

52 pályázat érkezett be a BarCamp Budapest Bank Startupversenyre. Megvallom az elején aggódtam, hogy az angol prezentálási kötelezettség miatt kevesebben fognak jelentkezni. Hálistennek pozitívan csalódtam, mert soha ennyien még nem jelentkeztek a startupversenyünkre. 

Mindhárom előzsűri (Gerő Viktor - Conor Fund, Szabó Balázs - Invendor, Kerekes József - Budapest Bank) megkapta az összes pályázatot és egy exel táblázatot, amiben kilistázva voltak a projektek. Mindegyiket pontozniuk kellett 1-10 pont között. Külön külön pontozták és elküldték nekem a saját értékelésüket. Én ezt egy táblázatba vezettem és összeadtam a pontokat. Az első 6 nyert, viszont felvittuk a döntős csapatok számát 7-re. 

Íme a döntősök

Content 2 Connect Kft. Donát Pájer
PRISE Istvan Nyarady
Exactly Vaskó Péter
Sighter Attila Szalo
Prisync Burc Tanir
Brickflow Peter Langmar
Drungli Orsolya Anna Tóth
Zivi - Smart Mobility Istvan Haidekker


Update:
a török csapat (Prisync) nem tud a jövő hétig vizumot szerezni, ezért nem élnek a döntős fellépési lehetőséggel. 

Pénteken mentoring délután, felkészülünk a prezentációra és a döntőre. Sok sikert mindenkinek!

A döntősökkel és minden kedves vendégünkkel május 2.-án találkozunk a BarCamp Budapest Konferencián. 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: startupverseny

Nemzetközivé válik a BarCamp Budapest Bank Startupverseny

2013.04.09. 17:46 nikita

Magyarország, Budapest – Nemzetközi zsűri előtt bizonyíthatják rátermettségüket az idei Budapest Bank Startup verseny döntősei. A BarCamp Budapest Konferencia részeként  negyedszer rendezzük meg a startupversenyt. Az innovatív informatikai ötletekkel még nyolc napig nevezhetnek a vállalkozó szellemű cégek, ötletemberek.

Ebben az évben negyedik alkalommal rendezzük meg a Budapest Bank Startupversenyét. Az innovatív ötletekkel 2013. április 18-ig lehet nevezni. A döntőbe az előzsűri által kiválasztott legígéretesebb hat projekt kerülhet. 

Az idei verseny minden szempontból meghozhatja a nemzetközi áttörést a pályázók számára: a kiválasztott hat döntősnek angolul kell bemutatnia elképzeléseit, a startup világ nagyágyúiból álló zsűri elnöke pedig Gil Penchina, a világ egyik legismertebb startup kockázati befektetője lesz. Az egyenesen San Francisco-ból érkező Penchina korábban az eBay alelnöke volt, emellett a LinkedIn, Yelp, PayPal és számtalan egyéb sikeres szolgáltatás köthető a nevéhez, évente közel félmillió dollárt fektet startup vállalkozásokba. A zsűri másik nemzetközileg is elismert tagja a bécsi Pioneer Festival gazdája Tim Röhrich. A bíráló bizottság tagjai lesznek még Szigeti Károly a Centrál Fund Zrt. befektetési igazgatója, Fehér Gyula a Ustream képviseletében és Szőke Márton befektető.

Újdonság és egyben könnyítés a nevezők számára, hogy az idén már nem kell komplett üzleti tervet benyújtani az startup ötletük mellékleteként, hanem elég a konferencia honlapján a jelentkezési ívet kitölteni. A hat döntősnek egyenként 10 perc áll majd rendelkezésére, hogy a zsűrit meggyőzze. A prezentációkat angol nyelven kell előadni.

Szólj hozzá!

Címkék: startupverseny

A Startupverseny döntősei

2011.03.26. 15:02 nikita

Kiválasztottuk a beérkezett pályázatokból a hét általunk ítélt legjobbat, akik bekerültek a Budapest Bank Startupverseny döntősei közé.

Íme az eredmény

A Dragontape egy webes alkalmazás, amelynek segítségével a felhasználók percek alatt tudnak a kedvenc videóikból egy egybefűggő műsort készíteni és megosztani a barátaikkal (összejöveteleken, bulikon illetve a közösségi hálókon egyaránt). A megváltozott médiafogyasztási szokásokhoz jobban alkalmazkodó felhasználói felületre és élményre koncentrálva, a vállalkozás célja az, hogy a következő néhány év legmeghatározóbb internetezési formáját, a videózást tegye a mainál könnyebben kezelhetővé és jobban fogyaszthatóvá, és hogy a nemzetközi online videó piac meghatározó szereplőjévé váljon.

A Foglaljorvost.hu, az online idôpont-elôjegyzési rendszer orvosokhoz, 2011 januárjában indult. A felhasználók szakterület, területi elhelyezkedés és páciens-visszajelzések alapján választhatnak a regisztrált magánorvosok közül, és hozzájuk azonnal idôpontot is foglalhatnak a rendszer által felkínált lehetőségekből válogatva

Holvegyekautot.hu -  Az autóvásárlók szeretnek alkudni, mielőtt döntenének. Megfogalmazzák igényüket, majd elmennek egy-két közeli kereskedésbe feltérképezni, hogy ki ad nagyobb árengedményt, kedvezőbb hitelt, valamilyen extrát. De vajon mennyi kereskedés értesül egy adott igényről? És hogyan tudna a potenciális vevő minden kereskedéssel egyszerre kommunikálni? Mi azt mondjuk: bármelyik kereskedésnél közelebb van a vevő számítógépe, ezen és az interneten keresztül jusson el gyakorlatilag bármelyik kereskedésbe, kaphasson mindenkitől ajánlatot, alkudhasson egyszerre minden kereskedővel, hogy megtalálja a számára valóban legjobb megoldást, és az eladók is megtalálhassák őt, a vevőt.

Az ingyenhivo internetes zöld szám. Bármely weboldalba betehető link, amellyel a látogató, közvetlenül a böngészőből, egyetlen kattintással, ingyen tud élő, telefonos segítséget kérni. A hagyományos zöld számhoz képest bizonyítottan hatékonyabb és lényegesen olcsóbb. A Skype-hoz képest egyszerűbb, nem igényli semmilyen külső program letöltését, installálását és mikrofon nélkül is működik.

A Ma este Színház! az eladatlan színházi férőhelyeket értékesíti – interneten keresztül, az előadás napján, féláron.

A Noispot egy interaktív háttérzene szolgáltatás, amely lehetővé teszi vendéglátóhelyek számára (bárok, kávézók, éttermek, stb.), hogy a vendégek irányíthassák a zenét a mobiltelefonjukkal, továbbá a zene automatikusan adaptálódik az ő ízlésükhöz. Olyan, mint egy DJ, ami figyeli, hogy mit szeretnének a vendégek, mi illik az adott hely atmoszférájához.

A ProfitInc mesterséges intelligencián alapuló kutatási projektet azért hozták létre informatikusok, pénzügyi elemzők, jövőkutatók, hogy a tőzsdei árfolyamelemzés két nagy iskolája: a technikai elemzés és a fundamentális elemzés feloldhatatlan ellentétére egy intelligens, tanulóképes algoritmus kifejlesztésével szoftveres megoldást találjanak.

5 komment · 1 trackback

Ugródeszka a világsikerhez

2011.03.23. 11:52 nikita

A gazdasági élet kiválóságai és a nyilvánosság előtt bizonyíthatják tehetségüket a magyar fejlesztők 2011. március 30-án. A Web 2.0 Symposiumon ezúttal is a hat legjobbnak ítélt ötlet versenyezhet a zsűri nagydíjáért. A tavalyi nyertes az elmúlt egy évben 1,5 millió euró tőkéhez jutott, az ötletből született termék azóta meghódította a világot.


A Budapest Bank Startupversenyre az idén is több tucatnyi cég írt pályázatot. A szabályok szerint a szakmai előminősítés után a hat legjobb webes innováció kerül a zsűri és a nyilvánosság elé. A bírálóbizottság tagjai ez alkalommal is jól ismert befektetők illetve csúcsvezetők: Futó Gábor, a Futureal Csoport vezérigazgatója, Kövér József, a 3TS Capital Partners partnere, Lakatos Péter, a Videoton Holding Zrt. vezérigazgatója, Oszkó Péter, a Portfolion Zrt. vezérigazgatója valamint Pataki Róbert, a Magyar Telekom stratégiai és üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettese. A nyilvános bírálat nemcsak a versenyben részt vevőknek válhat hasznára; azok is sok tapasztalatot nyerhetnek, akik arra kíváncsiak, hogy a gazdasági élet kiválóságai milyen szempontok alapján döntenek egy találmány, ötlet üzleti értékéről.


Már a tavalyi, első Startupversenyen kiderült, hogy a hazai médiapiac, a fejlesztők és a befektetők is tisztában vannak a webkettes igényekkel és lehetőségekkel. A kérdés tehát most is az, hogy a magyar fejlesztők képesek-e olyan koncepciókkal előállni, amelyek meghódíthatják a nemzetközi piacokat és akár meghatározhatják az iparág jövőjét.


Tavaly bebizonyosodott, hogy Magyarországon nincs hiány az innovációt illetően és a jó ötletek a válság legkeményebb időszakában is megmozgatják a befektetőket. Az idei eseményen a 2010-es győztesek is beszámolnak a tavalyi verseny óta elért eredményeikről. Elöljáróban annyit már tudni lehet, hogy a világhálónak és a globális digitális kultúrának köszönhetően az álmok nemcsak a Szilícium-völgyben, hanem itt Közép-Európában is valóra válhatnak.


A Startupverseny mellett a Web 2.0 Symposium számos érdekes és innovatív, a jövőt kutató előadást tervez. A konferencia hat éve tartó töretlen sikerét igazolja, hogy a március 30-i eseményre már négy különböző tematikájú – Barcamp Mobil, Barcamp SEO, Barcamp Startup, Barcamp Budapest  – blokkba kellett sorolni az előadásokat.


Délelőtt Olivier Desmoulin (Super Marmite, Párizs) a LeWeb 2010 Párizs Startup versenyének győztese tart előadást projektépítési tapasztalatairól, utána pedig Erdei Zsuzsa, a Budapest Bank mikroszegmensének vezetője bemutatja, hogy a Budapest Bank, a Google és a Honlap ABC összefogásából született „Neten a cégem” kezdeményezés milyen információkkal, eszközökkel támogatja a kisvállalkozások sikerességét. Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója az idén is segít a jövőbe látni, és a várható újabb online robbanásokról osztja meg gondolatait. A zürichi Google képviseletében pedig Behshad Behzadi beszél majd az online keresőmotorokkal kapcsolatos elvárásokról. Érdekesnek ígérkezik a Nemzeti Sport Online képviseletében Hegedűs Henrik előadása, aki a közösségi tartalmak konszolidálása kapcsán új szemszögből vizsgálja a blogger társadalom szerepét a megváltozott olvasó-fogyasztói szokások tükrében.


A konferencia többi előadása is joggal számíthat kiemelkedő szakmai érdeklődésre, hiszen a webkettes iparág új és régóta jelen lévő szereplői, innovátorok, fejlesztőcégek, online médiabirodalmak képviselői tartanak bemutatókat a rendezvényen.

 

Időpont: 2011. március 30.

Helyszín: Boscolo Hotel New York Palace


4 komment

Startupverseny felhívás a BarCamp Budapesten

2011.03.16. 21:08 nikita

Budapest Bank Startupverseny

 

Nevezz be a Budapest Bank Startupversenyre! A Web 2.0 Symposium-Barcamp Budapest konferencián egy befektetőkből álló szakmai zsűri előtt előadhatod projektedet 10 percben, ha bekerülsz a legjobb hat közé. Előadásod után nyilvánosság előtt a zsűri értékeli a vállalkozásodat. Az első három helyezett a vállalkozását elősegítő értékes díjakban részesül.

Ha van terméked, de még nincsen bejegyzett céged, akkor is indulhatsz! Nem számít hány éves a céged, ha a bemutatott szolgáltatásod maximum 24 hónapja működik.

Akkor érdemes nevezned, ha csábít az a lehetőség, hogy öt befektető előtt megmérettesd magad, ha a szakmai nyilvánosság előtt szívesen bemutatnád vállalkozásodat és nem utolsó sorban, ha meg akarod szerezni a felkínált díjakat.

Nevezési díj nincsen. A hat döntős részvétele ingyenes a konferencián.

Zsűri tagjai

Futó Gábor (CEO, Finext Startup), Kövér József (CEO, 3TS Capital Partners ), Lakatos Péter (CEO, Videoton), Oszkó Péter (CEO, Portfolion), Pataki Róbert (vezérig-helyettes, Magyar Telekom)

 

Nevezési határidő 2011. március 20.

Adatlap innen letölthető.

a pályázat mellékletei:

- önéletrajz(ok), menedzserek bemutatása, amiben részletesen kitérsz az eddig megvalósított projektjeidre. Ha volt korábban elindított céged vagy terméked, arról részletes beszámolót írsz.
- üzleti terv- mekkora ügyfélkörre számítasz? Honnan lesznek a bevételek? Hol fog tartani a vállalkozásod 1-3-5 év múlva? Versenytársak rövid bemutatása. Mi az, amiben különleges a te szolgáltatásod? Mik a technológiai igényei?
- megvalósíthatósági tanulmány (nem kötelező)
- demo (nem kötelező)

A beérkezett pályázatokat bizalmasan kezeljük. Egy szakmai előzsűri elbírálja március 25-ig és kiválasztja a legjobb hat pályázatot. A szervezők legkésőbb március 26-ig minden pályázót értesítik az eredményéről.

A pályázatokat a startupverseny@gmail.com vagy a rita.molnar{kukac}ap{pont}hu címre várjuk.

Díjak

Fődíj: Egy éves (legkésőbb 2011. szeptember 1-én megkezdett) irodabérleti-jog a Corvin Irodákban. Támogató: Finextstartup.

- 2 000 000 forint listaár értékű hirdetési csomag az origo.hu aloldalakon. Támogató: Origo zrt

- 1 000 000 forint listaár értékű hirdetési csomag az index.hu oldalon. Támogató: Index zrt

- 500 000 forint értékű PR szolgáltatás, mely segíti a nyertes induló vállalkozást a sajtón keresztül történő népszerűsítésben.Támogató: A SAKKOM Interaktív PR Ügynökség

- 200 000 HUF értékű fordítás vagy lokalizálás. Támogató: Mind Power Hungary

- 100 000 forint értékű pénzforgalmi díj és jutalék jóváírás. Támogató: Budapest Bank*

* Az ajánlatban szereplő jóváírás legkésőbb 2012. december 31-ig és a Budapest Banknál újonnan megnyitott egy, vagy több új bankszámla esetén, arra vonatkozó szerződés megkötése esetén érvényes. A bankszámlavezetéshez kapcsolódó szolgáltatások díjait a bank esedékességkor beterheli és azt követően a naptári negyedéves elszámolási időszak végén, legfeljebb az ajánlatban szereplő összeg erejéig a terheléssel érintett bankszámlán jóváírja.

A díjak sora márciusig bővülni fog. Amennyiben szeretnéd támogatni a Startupversenyt, kérem írjon a rita.molnar{kukac}ap{pont}hu címre.

A versennyel és a konferenciával kapcsolatos részleteket a Facebook oldalunkon követheted.

Szólj hozzá!

Címkék: startup

Budapest Bank Startupverseny döntősei

2010.03.07. 11:09 nikita

Vajon ki nyeri meg a fődíjat?

Csajok és Pasik – Dr. László Gergely

A Csajok és Pasik (CSP) társkereső oldal 2010. márciusában indul, építve a Csajok és

Pasik iWiW alkalmazás ismertségére, és a 2009. közepe óta felhalmozott 530.000 aktív

felhasználójára. A szolgáltatás a hazai és nemzetközi közösségi hálózatokhoz is

kapcsolódva, illetve a legújabb nemzetközi gyakorlatokat, eszközöket felhasználva

szerethető és friss megoldást kínál az online társkeresők piacán. A szolgáltatás és a

közösségi oldalak közötti szinergia fenntartása hosszú távon is cél.

Groundfoci – Müller Tamás

A Grundfoci.hu™ egy a piacon még egyedülálló internetes sport közösségépítő rendszer és az ehhez kapcsolódó eseménysorozatok rendszere, amely az amatőr futball iránt érdeklődő játékosok, csapatok, szurkolók, támogatók, eseményszevezők és pályatulajdonosok széles rétegének nyújt számos lehetőséget. A Grundfoci a Grundfootball magyar verziója a

jelenlegi 317 amatőr csapatával és 5 500 sport regisztráltjával Magyarországon piacvezető amatőr futbal sport közösségi oldal. Médiapartnerünk a Nemzeti Sport, sportszakmai partnerünk pedig a Magyar Ladarúgó Szövetség és a MLSZ Futsal Bizottság.

 

Joszaki.hu - Terray Tamás, Pfenninberger Ádám

A jószaki.hu abból a felismerésből született, hogy ma nagyon nehéz megbízható, leinformálható szakembert találni egy lakásfelújítás bármely szakaszának elvégzéséhez.

A megoldás egy ajánló és kereső rendszer, amelyben a felhasználók olyan szakemberek közül válogathatnak, akik már dolgoztak valamely ismerősüknek, akik értékelték munkáját, ill. könnyen leinformálhatók.

A jószaki.hu nemcsak a szakember keresők számára kínál megoldást, de a szakemberek számára hiteles megjelenést biztosít és valós megbízásokat közvetít számukra.

 

Moly.hu – Nagy Bence

 

A Moly az olvasás kedvelőinek kínál olyan teret, ahol könyvek iránti

szenvedélyüket élhetik meg közösségi élményként. Saját köteteik és

olvasmányaik nyilvántartása mellett jövőbeli könyvvételeik és kölcsönzéseik

kiválasztásában is hasznos segítséget nyújt, miközben rendkívül intuitív és

párbeszédre sarkalló kommunikációs felülete révén összekapcsol az azonos

érdeklődésű tagokkal. A projekt egy éves fennállása alatt bebizonyította, hogy a

tematikus tartalom és a kommunikációra kihegyezett felület olyan

hatékonyságot eredményezhet, amely egy nem külső adatbázisra épülő

rendszerből valóságos könyves Wikipédiát hozhat létre: jelenleg több mint

40.000 könyv és ugyanennyi szöveges könyvértékelés született, a hozzászólások

száma pedig 125.000 felett jár.

 
Ninimo.com – Gerendély Zoltán

A Ninimo.com olyan nemzetközi közösségi oldal, amelyen a kisgyermekes családok vannak jelen. A kisbabák számára a szülők saját weboldalt hozhatnak létre, amelyek háttereit és mozgó figuráit gyermekkönyv-illusztrátorok rajzolták és festették. Az így létrehozott weboldalakra fotók, videók tölthetők fel, és az egész weboldal-mese megosztható a nagyszülőkkel, ismerősökkel, barátokkal.

A Ninimo megalkotásakor kiemelt figyelmet kapott a biztonság, ezért a gyermekek adatait, képeit, videóit csak olyan felhasználók láthatják, akiknek a szülők erre explicit engedélyt adtak.

A Ninimo hosszú távon is használható a fotók és videók biztonságos tárolására, mert a redundáns szervereken tárolt adatok megsemmisülésének az esélye nagyságrendekkel kisebb, mintha hagyományos, háztartási adathordozókon lenne tárolva az adat.

A weboldal közel másfél éves előkészítő munka eredményeként a www.ninimo.com címen 2010 január közepe óta elérhető az első béta teszterek részére. A nyári éles indulást követően az első év végéig 100.000 regisztrált felhasználóra számítunk.

 

Otthonrol.hu – Benedek Balázs

Az otthonrol.hu olyan távmunka menedzsment rendszer, amely összegyűjti és kvalifikálja - különböző típusú munkák szerint - az otthoni munkavégzésre jelentkező munkavállalókat.  Összegyűjti és folyamatában kezeli a beérkező megbízásokat.  A megbízásokat kisebb, pár perc alatt elvégezhető egységekre bontja.  A munkavállalók tömege párhuzamosan dolgozza fel ezen apró részeket.  Az elvégzett részfeladatokat a rendszer szükség esetén automatikusan összefűzi.  Az összefűzött, elkészült feladat eredményét elküldi a Megbízónak. A folyamat teljesen automatizált a munkavállalók regisztrációjától és kvalifikációjától kezdve a megbízások befogadásán és kezelésén át, az elektronikus számla kiállításáig és a munkavállalók kifizetéséig.  Jelenleg  7500 regisztrált távmunkás. Hatékonyan működik nagy hang- és videóállományok, médiaarchívumok nagyon gyors és precíz szöveges leiratának elkészítésére. Hatékonyan működik tömeges telefonos megbízások, felmérések nagyon gyors elvégzésére

Pocket Guide – Rétai Martin

A Pocket Guide szolgáltatás a mobile eszközünket egy személyes idegenvezetvé varázsolja. Így a mobilunk segítségével megismerhetjük a város nevezetességeit, információt kapunk a környezetünkben fellelhető aktuális programokról, éttermekről, és egyéb szolgáltatokról. A szolgáltatás a gyakorlatban úgy működik, hogy nem kell semmi mást tenni a város megismerése közben, mint követni a készülék hangutasításait, hasonlóan mint a megszokott autónavigációs eszközök esetében, A látványosságok megközelítésekor automatikusan hallható lesz a látványossághoz tartozó információ, valamint a kijelzőn megjelenik a látványosság képe a könnyebb beazonosítás érdekébe.

A Pocket Guide a városlátogatás alatt útinaplót készít, amely rögzíti a bejárt útvonalat, a megtekintett látványosságokat, az elkészített fotókat és feljegyzéseket. Az útinapló feltölthető a Pocket Guide webportáljára és a megszerzett élmények újra átélhetők, illetve megoszthatók másokkal.

A Pocket Guide webportálján keresztül a felhasználók jobban felkészülhetnek az utazásukra, mert láthatják, hogy az úti célnál aktuálisan milyen programok vannak, milyen látványosságokat, milyen útvonalon érdemes megnézni és mik a Top helyek (étterem, kávézó, szórakozóhely). Minden a rendszerben szereplő objektumról értékelések és vélemények olvashatók, valamint megtekinthetők a mások által megosztott útinaplók.

 

14 komment

Tíz perces verseny Startup vállalkozásoknak

2010.01.21. 23:42 nikita

 

Befektetők és topmenedzserek előtt mutathatják be a vállalkozó kedvű feltalálók, cégek technológiai és internetes projektjeiket márciusban a Startupversenyen, az V. Web 2.0 Symposium-Barcamp Budapest konferencián. A versenyzőknek egyenként tíz percük lesz, hogy meggyőzzék a szakmai zsűrit arról, hogy melyikük érdemli meg az értékes nyereményeket.

            A márciusi Startupverseny lehetőséget akar biztosítani a hazai, vállalkozó kedvű innovátoroknak, hogy megmutassák ötleteiket, projektjeiket a szakmai zsűrinek. A hazai üzleti élet elismert alakjaiból álló bíráló bizottság - Bojár Gábor (Graphisoft alapító), Gyulai Zoltán (a Budapest-Bamako Rally, illetve az RTL Klub „Királynő” produkciójának résztulajdonosa), Jaksity György (ConCorde Értékpapír Zrt. résztulajdonosa), Pataki Róbert (a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese), Siklósi Zoltán (az Invescom Corporate Finance tulajdonosa), Simó György és Straub Elek üzleti angyalok – értékelésével, kritikájával, támogatásával akár hozzá is járulhat a figyelemre méltó elképzelések felfuttatásához.

            Az összes beadott dokumentáció közül az előminősítést követően a legjobb hat vállalkozó mutathatja be elképzeléseit a zsűri előtt. A projektek értékelése nyilvános, ami jó hír lehet azoknak, akik nem pályáznak ugyan, de tudni szeretnék, hogy milyen szempontok alapján döntenek a hazai befektetők egy-egy innováció sorsáról.

           

4 komment

Nyilvános a kezdő program.

2010.01.21. 23:37 nikita

Már lehet jelentkezni előadónak és vendégnek a II. BarCamp Budapest-Web 2.0 symposiumra.

Szólj hozzá!

Bakó Zsolt: Teremtsük meg a lehetőséget!

2009.04.03. 05:59 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Szólj hozzá!

Címkék: bako zsolt

Drajkó László: Elvarázsolni az embereket

2009.03.26. 06:00 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok


Elvarázsolni az embereket from Jozsef Telkes on Vimeo.

Szólj hozzá!

Címkék: microsoft drajko laszlo

Bakó Zsolt: Hiányzik egy közösség...

2009.03.25. 06:00 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Szólj hozzá!

Címkék: közösség bako zsolt

Kaszinók kedvence

2009.03.23. 11:30 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Szólj hozzá!

Ez volt a tavalyi rendezvény legnagyobb nézettségű videója*

2009.03.21. 06:32 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

*Legalábbis az Indavideo.hu oldalon.

Szólj hozzá!

Címkék: legnézettebb bodo balazs

Czirják László: A vatera titka

2009.03.13. 06:00 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

1 komment

Dobó Mátyás (Doransky): Légy az első!

2009.03.12. 06:00 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Szólj hozzá!

Címkék: web2symp netszemle doranksy

Kaizer Gábor (Division3): Virtuális fonóban

2009.03.11. 06:00 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Szólj hozzá!

Címkék: web2symp kaizer gabor

Kaizer Gábor (Division3): "Rádkattanva"

2009.03.10. 06:00 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Szólj hozzá!

Címkék: web2symp interju kaizer gabor

Kaizer Gábor (Division3): Widget

2009.03.09. 20:28 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Szólj hozzá!

Címkék: widget web2symp netszemle

Everybody knows... - Chris Mattheisen (Magyar Telekom)

2009.03.07. 06:00 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Szólj hozzá!

Címkék: web2symp magyar telekom netszemle chris mattheisen

Drajkó László (Microsoft): A jövő

2009.03.06. 02:04 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Szólj hozzá!

Címkék: microsoft web2symp netszemle drajko laszlo

A következő napokban...

2009.03.05. 01:57 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

...amíg a készlet tart, közzéteszem ennek a nagyszerű napnak néhány beszélgetését, amelyet az előadások előtt vagy után készítettem pár "főszereplővel". Minden napra egyet, ahogy haladok a vágással. Enjoy!

Dr. Telkes József

Szólj hozzá!

Címkék: web2symp interjúk

BarCamp Budapest a közösségmegosztó oldalakon

2009.02.14. 20:59 nikita

Csatlakozz mindkét oldalra, ha jössz a konferenciára!

Facebook és Pathable

Szólj hozzá!

Címkék: facebook

Konferencia-blogolás

2009.02.05. 19:22 nikita

Az eredeti elképzeléseink között szerepelt, hogy idén ismét összehozunk egy kis csapatot, akik a BarCamp Budapest hivatalos bloggerei lesznek. Az első három konferencián is megszerveztük, jól-rosszul működött is a dolog.

Most azonban elolvastuk Ihász Ingrid erre vonatkozó posztját, amiek hatására úgy döntöttünk, hogy most nem lesz ilyen.

1 komment

süti beállítások módosítása