web2.0 symposium

Címkék

2 (1) 2.0 (2) 2008 (1) aktivizmus (1) api (1) a lista (1) backchannel (4) bako zsolt (2) balázs (1) barcamp (2) befektetés (2) beköszönő (1) berényi konrád (1) bertalan (1) besélgetés (1) bevezető (3) biznisz (2) blog (3) bloggerek (3) bodó (1) bodó balázs (2) bodo balazs (1) bojtár b endre (1) búcsú (1) cc (1) chris mattheisen (1) civil (1) civil kezdeményezések (1) crystalsearch (1) csütörtök (1) definíció (1) doranksy (1) doransky (1) drajko laszlo (2) econet.hu (1) előadás (8) értékelés (1) ervin (1) facebook (1) fejlesztői szemlélet (1) fotos (1) freemail (1) freemail2.0 (1) geritwo (1) gervai péter (1) györgy (4) györgy péter (2) hammer ferenc (1) hotspot (1) ibm (1) index (2) infóhippiség (1) ing (1) innováció (1) interju (1) interjúk (1) internet (2) intranet (1) irc (3) iwiw (7) jaksity (1) jános (3) kaizer gabor (2) kávé (1) kelemen gábor (1) kerekasztal (1) keszthelyi andrás (1) kispad (1) kiszeltünde (1) konferencia (7) konferencia2.0 (1) korpöret (1) kóstoló (1) közönség (2) közösség (1) legjobb (1) legnézettebb (1) lemaradás (1) lemaradas (2) leszámolás (1) lowtech (1) magyar (1) magyar telekom (1) média2.0 (1) mediq (2) mesap (1) mesko (1) microsoft (4) nagyok (1) ncurse (1) neten (1) netszemle (4) nyírő andrás (1) origo (2) orvosblog (1) orvosok (1) pénzügy (1) piac (2) pohly ferenc (1) polblog (1) pollner (1) prblog (1) program (1) reklám (1) sajtó (2) sanoma (4) simó györgy (5) startup (1) startupverseny (2) symposium (8) szabó (3) t (3) tanácsadás (1) társadalom (1) történet (1) tótmátyás tibor (1) twitter (2) t online (1) újságírás (1) üzleti blogolás (1) vágó istván (1) vállalkozás (2) vélemények (1) videa (1) video (1) videoblog (1) videóinterjú (1) vistalaptop (1) vita (4) web (2) web2 (11) web2.0symp (1) web22 (1) web22symp (6) web2symp (16) webkettő (11) webkettő definíció (2) weyer balázs (1) widget (1) wifi (1) wikipédia (1) wikipedia (2) winkler (3) winkler jános (1) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Friss topikok

Budapest Bank Startupverseny döntősei

2010.03.07. 11:09 nikita

Vajon ki nyeri meg a fődíjat?

Csajok és Pasik – Dr. László Gergely

A Csajok és Pasik (CSP) társkereső oldal 2010. márciusában indul, építve a Csajok és

Pasik iWiW alkalmazás ismertségére, és a 2009. közepe óta felhalmozott 530.000 aktív

felhasználójára. A szolgáltatás a hazai és nemzetközi közösségi hálózatokhoz is

kapcsolódva, illetve a legújabb nemzetközi gyakorlatokat, eszközöket felhasználva

szerethető és friss megoldást kínál az online társkeresők piacán. A szolgáltatás és a

közösségi oldalak közötti szinergia fenntartása hosszú távon is cél.

Groundfoci – Müller Tamás

A Grundfoci.hu™ egy a piacon még egyedülálló internetes sport közösségépítő rendszer és az ehhez kapcsolódó eseménysorozatok rendszere, amely az amatőr futball iránt érdeklődő játékosok, csapatok, szurkolók, támogatók, eseményszevezők és pályatulajdonosok széles rétegének nyújt számos lehetőséget. A Grundfoci a Grundfootball magyar verziója a

jelenlegi 317 amatőr csapatával és 5 500 sport regisztráltjával Magyarországon piacvezető amatőr futbal sport közösségi oldal. Médiapartnerünk a Nemzeti Sport, sportszakmai partnerünk pedig a Magyar Ladarúgó Szövetség és a MLSZ Futsal Bizottság.

 

Joszaki.hu - Terray Tamás, Pfenninberger Ádám

A jószaki.hu abból a felismerésből született, hogy ma nagyon nehéz megbízható, leinformálható szakembert találni egy lakásfelújítás bármely szakaszának elvégzéséhez.

A megoldás egy ajánló és kereső rendszer, amelyben a felhasználók olyan szakemberek közül válogathatnak, akik már dolgoztak valamely ismerősüknek, akik értékelték munkáját, ill. könnyen leinformálhatók.

A jószaki.hu nemcsak a szakember keresők számára kínál megoldást, de a szakemberek számára hiteles megjelenést biztosít és valós megbízásokat közvetít számukra.

 

Moly.hu – Nagy Bence

 

A Moly az olvasás kedvelőinek kínál olyan teret, ahol könyvek iránti

szenvedélyüket élhetik meg közösségi élményként. Saját köteteik és

olvasmányaik nyilvántartása mellett jövőbeli könyvvételeik és kölcsönzéseik

kiválasztásában is hasznos segítséget nyújt, miközben rendkívül intuitív és

párbeszédre sarkalló kommunikációs felülete révén összekapcsol az azonos

érdeklődésű tagokkal. A projekt egy éves fennállása alatt bebizonyította, hogy a

tematikus tartalom és a kommunikációra kihegyezett felület olyan

hatékonyságot eredményezhet, amely egy nem külső adatbázisra épülő

rendszerből valóságos könyves Wikipédiát hozhat létre: jelenleg több mint

40.000 könyv és ugyanennyi szöveges könyvértékelés született, a hozzászólások

száma pedig 125.000 felett jár.

 
Ninimo.com – Gerendély Zoltán

A Ninimo.com olyan nemzetközi közösségi oldal, amelyen a kisgyermekes családok vannak jelen. A kisbabák számára a szülők saját weboldalt hozhatnak létre, amelyek háttereit és mozgó figuráit gyermekkönyv-illusztrátorok rajzolták és festették. Az így létrehozott weboldalakra fotók, videók tölthetők fel, és az egész weboldal-mese megosztható a nagyszülőkkel, ismerősökkel, barátokkal.

A Ninimo megalkotásakor kiemelt figyelmet kapott a biztonság, ezért a gyermekek adatait, képeit, videóit csak olyan felhasználók láthatják, akiknek a szülők erre explicit engedélyt adtak.

A Ninimo hosszú távon is használható a fotók és videók biztonságos tárolására, mert a redundáns szervereken tárolt adatok megsemmisülésének az esélye nagyságrendekkel kisebb, mintha hagyományos, háztartási adathordozókon lenne tárolva az adat.

A weboldal közel másfél éves előkészítő munka eredményeként a www.ninimo.com címen 2010 január közepe óta elérhető az első béta teszterek részére. A nyári éles indulást követően az első év végéig 100.000 regisztrált felhasználóra számítunk.

 

Otthonrol.hu – Benedek Balázs

Az otthonrol.hu olyan távmunka menedzsment rendszer, amely összegyűjti és kvalifikálja - különböző típusú munkák szerint - az otthoni munkavégzésre jelentkező munkavállalókat.  Összegyűjti és folyamatában kezeli a beérkező megbízásokat.  A megbízásokat kisebb, pár perc alatt elvégezhető egységekre bontja.  A munkavállalók tömege párhuzamosan dolgozza fel ezen apró részeket.  Az elvégzett részfeladatokat a rendszer szükség esetén automatikusan összefűzi.  Az összefűzött, elkészült feladat eredményét elküldi a Megbízónak. A folyamat teljesen automatizált a munkavállalók regisztrációjától és kvalifikációjától kezdve a megbízások befogadásán és kezelésén át, az elektronikus számla kiállításáig és a munkavállalók kifizetéséig.  Jelenleg  7500 regisztrált távmunkás. Hatékonyan működik nagy hang- és videóállományok, médiaarchívumok nagyon gyors és precíz szöveges leiratának elkészítésére. Hatékonyan működik tömeges telefonos megbízások, felmérések nagyon gyors elvégzésére

Pocket Guide – Rétai Martin

A Pocket Guide szolgáltatás a mobile eszközünket egy személyes idegenvezetvé varázsolja. Így a mobilunk segítségével megismerhetjük a város nevezetességeit, információt kapunk a környezetünkben fellelhető aktuális programokról, éttermekről, és egyéb szolgáltatokról. A szolgáltatás a gyakorlatban úgy működik, hogy nem kell semmi mást tenni a város megismerése közben, mint követni a készülék hangutasításait, hasonlóan mint a megszokott autónavigációs eszközök esetében, A látványosságok megközelítésekor automatikusan hallható lesz a látványossághoz tartozó információ, valamint a kijelzőn megjelenik a látványosság képe a könnyebb beazonosítás érdekébe.

A Pocket Guide a városlátogatás alatt útinaplót készít, amely rögzíti a bejárt útvonalat, a megtekintett látványosságokat, az elkészített fotókat és feljegyzéseket. Az útinapló feltölthető a Pocket Guide webportáljára és a megszerzett élmények újra átélhetők, illetve megoszthatók másokkal.

A Pocket Guide webportálján keresztül a felhasználók jobban felkészülhetnek az utazásukra, mert láthatják, hogy az úti célnál aktuálisan milyen programok vannak, milyen látványosságokat, milyen útvonalon érdemes megnézni és mik a Top helyek (étterem, kávézó, szórakozóhely). Minden a rendszerben szereplő objektumról értékelések és vélemények olvashatók, valamint megtekinthetők a mások által megosztott útinaplók.

 

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://web2symp.blog.hu/api/trackback/id/tr871815700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.03.07. 13:55:47

A joszaki szerintem is jó ötlet, de miért csak iwiw felülete van? Miért nem lehet ugyanazokat az infókat sima webes felületen is elérni, keresni bennük?

is 2010.03.07. 14:11:58

gyors szabad asszociációk:

- Csajok és Pasik: ok, ha van már 500 ezer reg, az már valami. hogy lesz ez monetizálva? van már jónéhány társkereső site, legtöbb nem független, nagyobb portálok része. azokhoz hogyan viszonyul, van-e adat arra, hogy elvesz-e másoktól felhasználót?
- Groundfoci: konkrét és megfogható, és már jól megy is. évi pár milliót lehet vele keresni, kérdés, hogy mennyit kell érte dolgozni, eltartja-e a szükséges szmélyzetet, főleg, ha az angoloknak bizonyára jogdíjat kell fizetni.
- joszaki: kicsit emlékeztet arra a sitera, amin nyelvtanárokat lehetett ugyanígy keresni. attól félek, hogy ez nem éri el a kritikus tömeget. ha ez egy aloldala lenne valami általános vásárlói sitenak, úgy sokkal életképesebbnek tűnne. nézzetek körül más szakmák/iparágak/szolgáltatások területén is, álljatok össze pl. a nyelvtanárosokkal.
- moly.hu: tartalmilag és időtöltésnek remek, de csak Mo-n mint vállalkozás, kicsit bizonytalan. hogy lesz ebből pénz? reklám?
- ninimo.com: tematikus fotófeltöltés, ha jól látom. azt a use case-t kellene látni, hogy a saját fotóimat miért flickr-re (facebookba, iwiwre) töltsem, a gyerekét meg ide. én szurkolok a 100 000 felhasználóért, és nagyon örülnék ha meglenne.
- otthonról: ez egészen üzletinek néz ki, látszik, hogy ki és hogyan keres benne pénzt. itt is a kritikus tömeg a kérdés, ha tényleg 7500 embernek adna elég munkát, akkor Mo legnagyobb vállalatai között lenne, ezt azért nem hiszem. de sok sikert!
- pocket guide: itt vigyázni kell, hogy a nagy cégek be ne rakják ugyanezt a funkcionalitást a saját szoftverükbe. a MS legutóbbi prezentációja elég impresszív volt. szóval fel kellene készíteni vagy a googlera, vagy az MS-re, és eladni. megveszik.

ryo 2010.03.07. 15:20:36

a moly.hu-n kívül szerintem gyenge ötletek, semmi eredeti

Ernő007 · http://www.webseo.hu 2010.03.07. 17:04:13

@ryo: Való igaz nem sok olyan eredeti ötlet van amelyre azt mondom, hogy WOW!

Vagy ennyire nem vagyunk kreatívak, vagy mindenki ül a saját ötletén csöndben :)

Netremete 2010.03.07. 17:10:21

"web2.0 symposium" igen' de a LINKET (hyperhivatkozást) NEM ismeri!

Nekem kell kézzel új tabba beirogatni a címet? He'? Így megírni e blogbejegyzést Nikita, az igazán web0.5-es bunka.

jaj.

stikasz_1 2010.03.07. 17:34:54

Engem sem dobtak hanyatt a nagy, eredeti ötletek. Társkereső? Szaknévsor?...
Talán a meglevő dolgok jó kihasználása is ér ennyit. Bár rég nem keresek üzleti logikát semmiben- én még azt sem bírom felfogni, mitől százmillió dolláros buli a Farmville.

Belga Proliné 2010.03.07. 18:47:15

Ha már webkettő, akkor jól esett volna néhány működő link, meg egy-két eredeti webes ötlet. :(
Ez így: levesz, újraír, újra feltesz, illetve opcionálisan levesz, megbán, elfelejt.

will 2010.03.07. 20:32:28

A 7-ből
- 2 olyan, ami annyira nem új, hogy már hazai megfelelője is létezik.
- 3 gyakorlatilag nem más mint kontent, vagy valami blogféle, abban a reményben, hogy majd lesznek hirdetők, támogatók. Ezen az alapon a Népszabadság Online is startup volt induláskor...
- 2 olyan, ami ha kicsit is befutni látszik, akkor az alternatíváját nulla forintért megcsinálja bárki a facebook-on, ezzel ki is végezve az eredeti "startup"-ot.

konyvelomo 2010.03.07. 20:39:16

Érdekes látni az archívumot böngészve h a blog aktivitása az év első 3 hónapjára korlátozódik (persze értem én, ekkor van a konferencia :-)

A moly.hu ötletes, bár már jelen volt a tavalyi valamilyen startup konferencián is (nem ezen) ... meddig startup egy startup?

kergezerge · http://kergezerge.blog.hu 2010.03.08. 03:11:57

@Könyvelő Mo: asznemtom, de a Molyon folyton újul valami :)
@will: és a Molyt ezek közül hová sorolod? gyanús, hogy nem is gyanítható =D

waldorfbalcon 2010.03.08. 18:52:18

Nem lenne ezekkel a cucokkal és srácokkal semmi baj, jók, hasznosak, tehetségesek, kellenek stb.
A gond inkább azzal van, hogy egy ilyen verseny elvileg az innovációról kellene hogy szóljon, kevésbé a copycatekről.

Rendben, hogy itthon már az is eredmény, ha egyáltalán be tudjuk üzemelni őket (ha be tudjuk), de új ötlet nélkül sajnos ezeknek a kezdeményezéseknek nem sok esélyük van átlépni a Kárpát-medence határát. Egy seedcamp, barcamp, demo stb. az üzlet mellett arról is szól, hogy merre előre, mi a nóvum, mivel lehet kilépni a nemzetközi pástra (egyáltalán nem lehetetlen).
Sajnos ezekben a kezdeményezésekben (amellett, hogy még egyszer: minden tiszteletem a fejlesztőké) nem látom ezt a lehetőséget.

Skarnak: a Molynak kint évek óta hatalmas tömeget megmozgató elődei vannak: pl. Librarything, Bookshelf. A magyar nyelvű hazai piacra viszont kiváló, egy lelkes ember nagyszerű cucca.

A pocket guide esetében szintén ott a kihívás, hogy mennyivel tud több lenni, mint a kismillió útvonaltervező és POI (point of interest) alkalmazás (pl: googlemapsmania.blogspot.com/2010/03/be-informed-traveller-with-google-maps.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+GoogleMapsMania+(Google+Maps+Mania) mivel most hatalmas a nyüzsi a navigációs piacon: Google, Nokia és várhatóan a Microsoft. Persze pont emiatt találhat is magának érdeklődőt.

Mindezzel együtt: hajrá!

will 2010.03.09. 23:55:53

@skar: a Moly az kontent, könyv tematikában. Szép kezdeményezés, de nem startup.

bpelhos 2010.03.10. 17:13:01

A fentebb szereplő kritikák mind szerepeltek a bírálók értékeléseiben is. Lesz mindenkinek gondolkoznivalója otthon... :)

A bírálóknak gratulálok, szívfájdalom nélkül megmondták a véleményüket, ettől vált hasznossá ez a verseny. (Indavideo-n amúgy visszanézhető: www.indavideo.hu/video/Startupverseny_2_resz )

csabal 2010.03.10. 17:48:54

ez egy kabaré volt. egy paródiája az igazi barcampoknak.
mint a pc world demo08 versenye.
szánalmas.
süti beállítások módosítása